четвъртък, 26 октомври 2017 г.

ПЕТДЕСЕТ НЮАНСА СИВO – КНИГАТА ИЛИ ФИЛМА?




Ако сте гледали фима, със сигурност сте останали много ... незадоволени...
 Поради естеството на фимовите процеси, много от диалозите, мислите и поведението на героите са пресъздадени от актьорите, под режисурата на режисьора. Често в сюжета на филма се губят много от обясненията и подсказките за поведението на даден герой. Филмирането на книга обаче е  едно голямо предизвикателство особено, когато става въпрос за наистина голям брой страници, които за четрилогията „Педесет нюанса сиво” наброяват 1257 страници. Отговорността е на сценаристите да адаптират сюжетната линия и на актьорите да се превъплатят напълно в ролята на героя. Съвсем нормално е много неща да отпаднат. Но като цяло филмът ни въвежда в историята за Пепеляшка, където белия рицар, не е бял, но не е и черен, а се оказва СИВ с цели педесет нюанса на сивия цвят.
Безспорен е факта, че филма предизвика по-голям фурор от книгата, защото за нея се шепнеше с изчервяване, а книжарите (поне в България) я сритваха под масата.  Филмът беше лансиран дръзко и безпардонно, каквато е и самата исторя разказана в книгите от поредицата „Петдесет нюанса сиво” , което допадна на много хора и ги накара да тръпнат в очакване на втора част.
Ако сте любопитни и не искате да чакате, а искате да разберете, какво подтиква младият Крисчън Грей да се държи по този начин, и от какво е привлечена  госпожица Анастейжа Стийл, потърсете книгите от поредицата . Препоръчвам на всички, които са гледали филма  да си закупят втора част от поредицата „Петдесет нюанса по-тъмно”, защото в нея се рабира какво следва  в живота на двамата, след затварянето на вратите на асансьора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар