петък, 17 юли 2015 г.

Петдесет нюанса по-тъмно II част



Петдесет нюанса по-тъмно е II част от  еротично любовна трилогия написана от британската авторка  Е Л Джеймс. В тази част се проследява задълбочаването на връзката между завършилата колеж, Ана Стийл и младия 28-годишен богат бизнес магнат, Крисчън Грей (главен изпълнителен директор на Grey Holdings, Inc.).

Резюме на Петдесет нюанса по-тъмно

Три дни след раздялата с Крисчиън, Ана Стийл започва работа в ‘Seattle Independent Publishing’ (SIP), където тя е наета като личен асистент на редактора Джак Хайд. (Джак Хайд: главен директор в ‘Seattle Independent Publishing’ (SIP)). Ана се чувстава неловко, тъй като той непрекъснато я кани да излязат заедно, но тя отказва. Крисчън праща имейли, за да попита дали Ана иска да  разгледат изложба на приятеля на Крисчън,  Хосе Родригес в Портланд, ангажимент за който тя е забравила, до емайла на Крисчиън. Двойката присъства на шоуто заедно и изяснява  взаимоотношенията си, скрепяват ги чрез целувка в една алея и посещават ресторант заедно. Крисчън купува портретите на Aна нарисувани отхудожника по егоистични причини, една от които е да се предотвратят случайни хора да ги показват в домовете си, а втората е с цел забавление.
Крисчън разкрива на Aна, че той е купил SIP, но сделката трябва да остане в тайна за още един месец. Анa е бясна, че Крисчън се намесва така в кариерата й, особено след като той замрязява авоарите на дружеството, за да не може тя да осъществи бизнес пътуване до Ню Йорк с Джак. Крисчън настоява, че е за нейна защита, защото Джак е "известен любовчия", тъй като той е тормозел последните си пет сътруднички.  Подозренията за Джак се оказват верни, той притиска Ана в ъгли и настоява да прави секс с нея. Обучението по самозащита, позволява на Ана да избяга. Крисчън уволнява Джак и конфискува компютърът му.
Когато са на парти поканени от Д-р Грейс Тревелиан-Грей  (осиновителка Крисчън) Aнa се запознава с  Елена (която Aнa познава с прякора мисис Робинсън). Елена Линкълн е дългогодишна приятелка и бизнес партньор на Крисчън. Тя е описана като една висока, елегантна, секси, царствена блондинка и изглежда, че е в края на 30-те си или в началото на 40-те години. Ана разбира, че Елена и Крисчън имат общ бизнес заедно. Ана се съгласява да се „продаде” на търг и Крисчън плаща $ 100,000 за първия танц с нея. Aнa е отвратена, че Крисчън продължава да бъде приятел с жената, която го е прелъстила, когато е бил само на 15 години. Когато Елена разбира, че Крисчън вижда Aнa като приятелка и то „не покорна”, тя изразява крайна непоносимост към Aнa и се опитва да сее раздори в напъпилите им отношения.
По време на работа Aнa е преследвана от Лейла Уилямс (Бивш покорен партньор на Крисчън). Страхът на Ана се засилва, когато тя открива, че Лейла има пистолет. Тя разкрива, че манията на Лейла започва след като любовника й умира при автомобилна катастрофа, което води до нервен срив. Лейла разбива апартамента на Ана и я заплашва, като я взема на мушка. Крисчън разсейва ситуацията възползвайки се от господстващо си поведение над Лейла, но това оставя Aнa притеснена, че Крисчън не може да се промени и да стане друг. Ана се изправя срещу Крисчън заради Лейла. Страхувайки се, тя го напуска отново, той се опитва да я разубеди, но Ана се нуждае от време, за да си помисли.
 Джош Родригес е близък приятел на Ана. Той пътува до Сиатъл, за да посети Aнa. Крисчън гледа на Джош, като на романтичен съперник, но позволява Aнa да го види, само ако и двамата отседнат в Escala. В нощта на визитата Джош (нощта преди 28-ия рожден ден на Крисчън), Крисчън изчезва по време на полет от Портланд до Сиатъл с хеликоптера си и с Рос Бейли. Двигателите на хеликоптера отказват, но Крисчън успява  да го върне обратно към Escala, подозира саботаж. Aнa осъзнава, че тя не иска да бъде без него и приема предложението му за брак.
На следващия ден, семейството Грей вдига голямо парти за рожден ден на Крисчън в тяхната къща. Кейт (Катрин) най-добърата приятелка и съквартирант на Ана (в близки отношения с Елиът Грей по-голям брат на Крисчън) се притеснява за Aнa, след като е попаднала на имейл между Ана и Крисчън, в който обсъждат БДСМ договора. Aнa уверява Кейт, че връзката й с Крисчън е прекрасна.  Крисчиън и Aнa обявияват годежа си, Елена гневно се изправя срещу Ана, обвинявайки я, че е "златотърсачка", и твърди, тя никога няма да задоволи Крисчън в онези отношения. Д-р Грес Грей (осиновителката на Крисчън), дочува аргумента, и побеснява, че Елена примамила Крисчън, тогава още тийнейджър. Елена остава в немилост и Крисчиън решава да сложи край на техните бизнес отношения.
Крисчън отвежда Aнa до навеса за лодки, който е украсен с цветя и мека светлина. Той предлага пръстен на Ана и тя приема. Извън имението на Грей, Джак Хайд тайно завижда на двойката. Той разкрива, че е саботирал хеликоптера и се кълне, че ще отмъсти на Крисчън.  
 Източник: http://bg.wikipedia.org/

Няма коментари:

Публикуване на коментар