сряда, 24 октомври 2018 г.

Всичко започна в книжарничката на Хюго- Шели Кинг
“Всичко започна в книжарничката на Хюго "Водното конче". Звучеше като надпис в магазин, рекламна фраза в уебсайт. Вече си представях как хората минават по улицата, поглеждат надписа и влизат вътре да питат: "Какво? Какво се е случило тук?"."
34-годишната Маги Дюпре наскоро е "напуснала принудително работното си място" в стартъп компания в Силициевата долина. Докато чака да се появи следващата голяма възможност, тя прекарва дните си в уютната книжарничка за стари книги "Водното конче" в компанията на собственика Хюго и на ексцентричните му клиенти. Един ден Маги намира старо издание на романа "Любовникът на лейди Чатърли" с бележки в полетата, които са си разменяли двама непознати - Катрин и Хенри.
Впечатлена от изключителната нежност, страст и финес в тяхната кореспонденция, тя решава да я разгласи, за да привлече клиенти за "Водното конче". Когато тази необичайно романтична история се разчува, книжарничката се пълни с хора и всеки иска да разбере какво се е случило с двамата влюбени. Докато Маги лист по лист подрежда историята на една любов, открива романтиката, която липсва в съвременния свят, и разбира истини за себе, които променят живота ѝ.
Шели Кинг завършва "Английска литература" в университета в Тенеси. След това се насочва към софтуерната сфера и работи в Силициевата долина за редица стартъпи и фирми, които фигурират сред 500-те най-добри на сп. "Форчън", като автор, мениджър на проекти, системен архитект, мениджър професионални услуги и стратег за социалните медии. Живее в планините Санта Круз със съпруга си Джон. "Всичко започна в книжарничката на Хюго" е първият ѝ роман.

Няма коментари:

Публикуване на коментар