сряда, 18 май 2022 г.

Кошмари и съновидения. Разкази - Стивън Кинг

"Тук става дума за прилепи, за вируси, за зомбита и за страхове. Има сънища, които са кошмарни, и кошмари, които не са сън (и които не изчезват, след като се събудиш!). Има филм, разказан на хартия. И концерт, който няма да забравите никога - защото, хора, рокът е безсмъртен!

Няма да забравите и един задушевен разговор на дядо с неговия внук - времето има зло сърце, да знаете. Плюс още няколко стряскащи истории - коя от коя по-човешки, мили, красиви и близки. Става дума и за края на света, разбира се!

Как иначе, като говорим за "Кошмари и съновидения" на Стивън Кинг - пълно издание, на всички разкази, в това число - два, които не са били публикувани на български досега. Беше тежък труд, но си струваше. Като казах "тежък"...

Както вероятно знаете, Стивън Кинг не е писател на ужаса. Не, той всъщност е и писател на ужаса, но преди всичко е разказвач на живота. Романите и разказите на Кинг са мащабно платно на съвременна Америка - пъстра картина от хора, коли, музика, планини, филми, магистрали, реклами, политика, къщи, храна, езера, медии. Преди 20-30 години тази Америка не можеше да се опознае така добре, както сега (благодарение на youtube и други достижения на цифроцивилизацията).

И "Плеяда" се е заела да "препрочете" класическия Стивън Кинг, какъвто той заслужава да е. И какъвто българският читател го заслужава. Затова ви предлагаме тези "Кошмари и съновидения" обновени и уточнени, по-съзвучни с авторовата атмосфера и по "верни" на неговия език, стил и любов към Америка и към човека.

Приятно четене!"

От издателството

Няма коментари:

Публикуване на коментар